Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iOS 13.* – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
954 odpowiedzi w tym temacie

#76 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 września 2019 - 11:53

A instalował ktoś na Air 2 ? Bo nie chciałbym go zamulić wględem 12.4.1 

Mam betę 13.1 na Air2 I zapierdziela jak wściekły :) Wcześniej miałem bety 13.0 i też było ok. Śmiało instaluj

• TomRS lubi to

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#77 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2019 - 12:11

Coś jest nie tak w Spotlight bo przy wyszukaniu kontaktu wyświetla mi się call do danej osoby a u niektórych jest call i normalnie połącz do danej osoby. I teraz najlepsze jak się wybierze call to nie widzi tej osóby i się nie zadzwoni działa tylko jak jest połącz. Zreszta na 12 było normalnie a nie w dwuch językach, nic nie przestawiałem. Zobaczcie u siebie. Mam nadzieje że w 13.1 to naprawią. Głupi błąd ale drażniący. W sugestiach Spotlight też wyświetla się call i jak się kliknie to nic to nie daje bo to nie działa jak nie jest po polsku cyrk normalnie.

Użytkownik snake160 edytował ten post 20 września 2019 - 12:17

#78 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 20 września 2019 - 12:40

W Messengerze pasek aktywności danej osoby zlewa się z paskiem z godziną, siecią komórkową i baterią.

Trybu nocnego jeszcze nie próbowałem, włączyłem na chwilę. Wygląda ciekawie, żadnych poświat ani zlewania się nie zauważyłem. Aplikacja Zdjęcia fajnie przerobiona, muszę się nauczyć tego obsługiwać, bo trochę się jeszcze męczę, tak samo apka Przypomnienia. Używam często, fajnie przerobiona na pierwszy rzut oka, ale jak to będzie z używaniem- zobaczę. Denerwuje mnie pasek głośności. Nie wiem po co na początku jest szeroki, a później wąski. Mógłby od razu być wąski :/

P.S. czy czcionka godziny na zablokowanym ekranie jest inna/pogrubiona czy mi się wydaje? :P

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 20 września 2019 - 12:41

Pro 2012, 14 Pro

#79 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 20 września 2019 - 12:43

Różnica widoczna gołym okiem. Pierwszy screen iPhone po restarcie, tapeta wygląda ok.

Drugi screen - po pewnym czasie staje się wypłowiała taka.

#80 Remi73

Remi73
  • 146 postów

Napisano 20 września 2019 - 12:54

Coś jest nie tak w Spotlight bo przy wyszukaniu kontaktu wyświetla mi się call do danej osoby a u niektórych jest call i normalnie połącz do danej osoby. I teraz najlepsze jak się wybierze call to nie widzi tej osóby i się nie zadzwoni działa tylko jak jest połącz. Zreszta na 12 było normalnie a nie w dwuch językach, nic nie przestawiałem. Zobaczcie u siebie. Mam nadzieje że w 13.1 to naprawią. Głupi błąd ale drażniący. W sugestiach Spotlight też wyświetla się call i jak się kliknie to nic to nie daje bo to nie działa jak nie jest po polsku cyrk normalnie.

U mnie jest ok. Wszystko w tym temacie działa jak należy.
Niestety poczta (Mail) działa bardzo średnio...nagle resetuje się, nowe emaile nie są widoczne w liście (a powiadomienie już o nowym przyszło i dźwiękowo i jako pasek powiadomień), trzeba wyjść że skrzynki odbiorczej i z powrotem wejść by nowy email się pojawił.
Carplay poszerzony o nowe funkcjonalności, ale rozdzielczość wyświetlanych aplikacji "siadła" i nie wygląda to dobrze.

#81 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 20 września 2019 - 13:21

dobrakawa, tak czcionka jest zmieniona ponoć w całym systemie, ale widać to tylko w kilku miejscach w tym na zegarze zablokowanego ekranu

Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 20 września 2019 - 13:22

#82 TwójByły

TwójByły
  • 52 postów

Napisano 20 września 2019 - 13:23

da się zmienić wielkość czcionki w notatkach? bo jest wielka jak dla starych dziadów

#83 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 20 września 2019 - 13:34

Jakie były takie są w notatkach a starym dziadem każdy będzie, nieładnie tak nazywać ludzi co maja kłopot wzrokowy, tak na marginesie.

• TomRS lubi to

#84 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2019 - 13:40

U mnie jest ok. Wszystko w tym temacie działa jak należy.
Niestety poczta (Mail) działa bardzo średnio...nagle resetuje się, nowe emaile nie są widoczne w liście (a powiadomienie już o nowym przyszło i dźwiękowo i jako pasek powiadomień), trzeba wyjść że skrzynki odbiorczej i z powrotem wejść by nowy email się pojawił.
Carplay poszerzony o nowe funkcjonalności, ale rozdzielczość wyświetlanych aplikacji "siadła" i nie wygląda to dobrze.

Dziwne ja mam tak na dwuch telefon wiec dziwne że nie ma u ciebie pewnie masz jakiś lepszy system.

#85 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 20 września 2019 - 13:47

U mnie jest tylko "Call...". Mam nadzieję, że to przetłumaczą :P.

W Messengerze pasek aktywności danej osoby zlewa się z paskiem z godziną, siecią komórkową i baterią.

Trybu nocnego jeszcze nie próbowałem, włączyłem na chwilę. Wygląda ciekawie, żadnych poświat ani zlewania się nie zauważyłem. Aplikacja Zdjęcia fajnie przerobiona, muszę się nauczyć tego obsługiwać, bo trochę się jeszcze męczę, tak samo apka Przypomnienia. Używam często, fajnie przerobiona na pierwszy rzut oka, ale jak to będzie z używaniem- zobaczę. Denerwuje mnie pasek głośności. Nie wiem po co na początku jest szeroki, a później wąski. Mógłby od razu być wąski :/

P.S. czy czcionka godziny na zablokowanym ekranie jest inna/pogrubiona czy mi się wydaje? :P

Jaki pasek aktywności danej osoby? Nie zauważyłam, żeby mi się coś w Messengerze zlewało...

Ja tą poświatę od razu zauważyłam, zwłaszcza w ustawieniach... Jak dla mnie jest widoczna aż za bardzo. Cóż, uroki oledów :D. Jakby wszędzie dali czarny kolor zamiast na zmianę mieszać czarny z szarym to żadnych poświat by nie było...

A jeśli chodzi o samo działanie to jest bardzo dobrze, cały telefon dostał odczuwalnego kopa. Face ID to samo. Bateria póki co idzie mi podobnie jak na 12.4.1.

Użytkownik Zireael edytował ten post 20 września 2019 - 13:48

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#86 Mateusz Brzózka

Mateusz Brzózka
  • 1 postów

Napisano 20 września 2019 - 13:51

orientuje się ktoś czy będzie pisanie ścieżką dla polskiej klawiatury? nie ukrywam, że głównie na to czekałem i się konkretnie zawiodłem xd

#87 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 20 września 2019 - 14:01

Jaki pasek aktywności danej osoby? Nie zauważyłam, żeby mi się coś w Messengerze zlewało...

Ja tą poświatę od razu zauważyłam, zwłaszcza w ustawieniach... Jak dla mnie jest widoczna aż za bardzo. Cóż, uroki oledów :D. Jakby wszędzie dali czarny kolor zamiast na zmianę mieszać czarny z szarym to żadnych poświat by nie było...

U mnie też w messengerze wszystko ok.

Ciekawe, czy w moim byś zauważyła tą poświatę... Bo ja już normalnie zwątpiłem w ostrość mojego spojrzenia ;)

#88 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2019 - 14:02

[quote name="Zireael" post="2244901" timestamp="1568983643"]

U mnie jest tylko "Call...". Mam nadzieję, że to przetłumaczą :P.

U mnie w niektórych kontaktach jest połącz i call czyli w dwuch językach. Od czego to zależy czy jest w jednym czy w dwuch nie wiem. Głupi błąd dziwie się że w betach nie zostało to wyłapane. Mam nadzieję że zostanie to poprawione bo często z tego korzystam. Oprócz tego wszystko działa ok mam iP8. Zauważyłem też że Apple Pay działa z opóźnieniem. Chodzi mi o podświetlenie wyświetlacza w monecie zbliżenia do czytnika. Raz że jest duże opóźnienie i trzeba praktycznie położyć telefon na terminalu a dwa potrafi wcale nie zadziałać i trzeba zbliżyć ponownie. Nigdy wcześniej nie miałem z tym problemu i działało na sporą odległość wiec na pewno coś tu przekombinowali.

W messenger u mnie ok.

Użytkownik snake160 edytował ten post 20 września 2019 - 14:02

#89 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 20 września 2019 - 15:14

No np. imię nazwisko jest teraz aktywny(a). Takie powiadomienia wyskakują na pasku na górze. Może mam ten problem, bo mam iPhone'a 8 i nie mam notcha.

Jedna rzecz, która mnie irytuje w nowej apce Przypomnienia- ustawiając przypomnienie nie ma nazwy dnia tygodnia. Jest nad rolką z datami i pojawia się po wybraniu konkretnego dnia, ale przydałoby się, gdyby też nazwy dni były w tej rolce dat do wyboru. Trochę by to przyspieszyło i ułatwiło ustawianie przypomnień. W poprzedniej wersji chyba tak było.

Pro 2012, 14 Pro

#90 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 20 września 2019 - 15:21

U mnie na dwóch wyświetla połącz albo komórka 

#91 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2019 - 15:56

Nie o to chodzi to jest ok. Ja np jak wpisze w Spotlight tata to wyświetla mi się call tata a nie połącz tata o to chodzi. I chodzi o sugestie Siri w aplikacji telefon a nie kontakty czy najcelniejsze.

#92 Kopara5

Kopara5
  • 91 postów

Napisano 20 września 2019 - 18:11

Mam pytanie jak ustawić jasność ekranu na auto??

Już mam, trochę to zaszyte w ustawieniach

Użytkownik Kopara5 edytował ten post 20 września 2019 - 18:21

#93 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 20 września 2019 - 18:21

Mam pytanie jak ustawić jasność ekranu na auto??

Ustawienia -> dostępność -> ekran i wielkość tekstu -> jasność automatyczna (na samym dole)

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#94 Kopara5

Kopara5
  • 91 postów

Napisano 20 września 2019 - 18:31

Dzięki mam

#95 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 20 września 2019 - 18:31

A btw. Jak jasno macie ustawiony ekran?

Pro 2012, 14 Pro

#96 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2019 - 19:03

Panowie i Panie, czy wam również po aktualizacji powstał nowy kontakt nazwany Apple Poland sp. z o.o.? U mnie na dwóch telefonach pojawił się taki kontakt wraz z adresem strony Apple i telefonem kontaktowym Polskim.
Czy to nie dziwne?
  • extor lubi to

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#97 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 20 września 2019 - 19:11

Panowie i Panie, czy wam również po aktualizacji powstał nowy kontakt nazwany Apple Poland sp. z o.o.? U mnie na dwóch telefonach pojawił się taki kontakt wraz z adresem strony Apple i telefonem kontaktowym Polskim.
Czy to nie dziwne?

U mnie nie ma.

Pro 2012, 14 Pro

#98 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 20 września 2019 - 19:12

Też nic nie mam

#99 Cadnin

Cadnin
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2019 - 19:28

A zauważyliście może większe grzanie się telefonu podczas ładowania ? Przedtem telefon w ogóle nie robił się ciepły, teraz na kablu czuć wyraźnie, że się grzeje. iPhone 7+.

Today we are living our future memories...

#100 michall36

michall36
  • 9 postów

Napisano 20 września 2019 - 20:59

Witam,
po aktualizacji XR do IOS13 mam problem z apk mail. Gdy dostaję powiadomienia push na zablokowanym ekranie i w nie kliknę to owszem otwiera mi się aplikacja mail (a powinien ten konkretny mail) i nie widać tej wiadomości - dopiero jak odświeżę (przeciągnę w dół) lub wejdę w przypadkową wiadomość i wrócę to dopiero wyświetla mi tego maila którego dostałem jako nieprzeczytaną. Czy to u mnie się coś skopało czy to jakiś znany problem ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych